The 1st FATE Foundation
Annual Alumni Conference


REGISTER

About the conference

FATE Foundation is a non-profit organization founded in March, 2000 by Mr. Fola Adeola (Founder & Pioneer Managing Director, GTBank) with a mission to foster wealth creation by promoting business and entrepreneurial development among Nigerians. Since inception, we have graduated over 5,000 entrepreneurs from our Aspiring, Emerging and Special Entrepreneurs’ Programmes and trained over 28,000 Nigerians in our short entrepreneurship Certificate courses. We have also enabled over 60, 700 Nigerian youths on the path to entrepreneurship. About 65% of our alumni are actively running their businesses and most are beneficiaries of FATE’s Business & Alumni Support Services.

Building on our 16 year experience in entrepreneurship and enterprise development, we have initiated the Annual FATE Alumni Conference as a platform for our alumni to learn from entrepreneurial leaders and influencers; share knowledge about key topical areas to grow and thrive as entrepreneurs; while also giving them an opportunity to network and connect with one another.

Wednesday

16th November,
2016

9:00am to 4:30pm

Sheraton Hotel

30 Mobolaji Bank Anthony Way
Ikeja, Lagos

#FATEConference

Join the discussion
on twitter

The Road to Sustainable Growth For Nigerian Entrepreneurs

- THEME -

Keynote speaker

Ibukun Awosika keynote speaker fatefoundation alumni conference

IBUKUN AWOSIKA

Chairman, First Bank of Nigeria & CEO, The Chair Center Group
Bio

Ibukun Awosika is the Chairman, Board of Directors, First Bank of Nigeria Limited and the founder and Chief Executive Officer of The Chair Centre Group. The companies within the group include: The Chair Centre Limited, Sokoa Chair Centre Limited, Furniture Manufacturers Mart, TCC Security Systems and Cubes and Boxes Limited. These companies are involved in manufacturing, retail and bank-way security systems services.

Ibukun chairs a number of corporate and not-for-profit boards amongst which are: House of Tara International and Afterschool Graduate Development Centre (AGDC), a facility which she promoted to help address youth employability and enterprise issues in Nigeria. She sits on the boards of Digital Jewel Limited, Cadbury Nigeria Plc., Convention on Business Integrity (CBI) and the Nigerian Sovereign Investment Authority. She was Chairman, FBN Life Assurance Limited, FBN Capital Limited and Kakawa Discount House Limited.

Ibukun is a graduate of Chemistry from University of Ife (now Obafemi Awolowo University), Nigeria; an alumna of the Chief Executive Programme of Lagos Business School; the Global Executive MBA of IESE Business School, Barcelona-Spain; and Global CEO Programme of Wharton, IESE and China European International Business School (CEIBS)

CONFERENCE AGENDA

S/N Course Duration Time Frame Facilitators
1.1 Welcome Address 9:00-9:10am 10 minutes Executive Director, FATE Foundation: Mrs. Adenike Adeyemi
1.2 Opening Remark 9:10-9:25am 15 minutes Chairman, Alumni Conference Planning Committee: Mr. Ibrahim Salau
1.3 Keynote Address 9:30-10:00am 30 minutes Special Guest of Honour: Mrs. Ibukun Awosika, Chairman, First Bank of Nigeria & CEO, The Chair Center Group
1.4 Q & A Session with Secial Guest Speaker 10:00-10:40am 40 minutes ...
2.1 Sydicate Session 1A 11:00-11:30am 30 minutes Invited Speakers: Mr. Ufon Udofia, Executive Secretary, Institute of Export Operations & Mr. Segun Awolowo, CEO, Nigerian Export Promotion Council
2.1b Interactive Session on Session 1A 11:30am-12:15pm 45 minutes Q & A Session
2.2 Syndicate Session 1B 11:00-11:30am 30 minutes Invited Speakers: Gbenga Session, Executive Director, PIN; Abasiame Idearest, Wild Fusion; Juliet Ehimuan, Country Manager, GOOGLE Nigeria
2.2b Interactive Session on Session 1B 11:30am-12:15pm 45 minutes Q & A Session
3.1 Syndicate Session 2A 1:15-1:45pm 30 minutes Invited Speakers: Mrs. Habiba Balogun, Lead Consultant Habiba Balogun Consulting; Udom Inoyo, Head, HR, Mobil Nigeria
3.1b Interactive Session on Session 2A 1:45-2:30pm 45 minutes Q & A Session
3.2 Session 2B 1:15-1:45 30 minutes Invited Speakers: Mrs. Bunmi Lawson, MD/CEO, Accion Microfinance Bank; Alessandra Lustrati, Head, Access to Finance, DFiD
3.2b Interactive Session on Session 2B 1:45-2:30pm 45 minutes Q & A Session
4.1 General Reconvene Session
General Panel Discussion Session
2:50-3:30pm 40 minutes All Guests & Moderator
4.2 Closing Remarks 3:30-3:50pm 20 minutes Alumni Conference Planning Committee led by the Chairman

Conference Sessions

Export

"Harnessing Viable Opportunities within the Nigerian and Int'l Export Market"

-

Mr. Ufon Udofia
Executive Secretary, Institute of Export Operations

Mr. Segun Awolowo
CEO, Nigerian Export Promotion Council

Digital Strategy

“Effective Digital Strategies to Grow Your Market and Improve Your Revenue Base”

-

Mr. Abasiame Idearest
Wild Fusion

Ms. Juliet Ehimuan
Country Manager, GOOGLE Nigeria

HR

“Building a Strong and Motivated Workforce to Grow Your Business”

-

Mrs. Habiba Balogun
Lead Consultant Habiba Balogun Consulting

Mr. Udom Inoyo
Head, HR, Mobil Nigeria

Access to Funding

“Strategic Ways to Access Funding Opportunities for Your Business”

-

Mrs. Bunmi Lawson
MD/CEO, Accion Microfinance Bank

Alessandra Lustrati
Head, Access to Finance, DFiD

Mr. Abdul Ganiyi Mohammed
Head, SMEs, Bank of Industry

FEE: N10,000 per Participant [FATE Foundation, GTB A/C No:0000966521]

Exhibition Packages

Platinum

N1,000,000

  • Premium placement of the Exhibition Table with close proximity to access the 200 invited SMEs/Entrepreneurs
  • Free Conference access tickets to 10 SMEs/Guests
  • 5 roll-up Corporate Banners within the conference hall
  • Full page colored advert on back or inner front pages of the conference brochure
  • Placing of company logo on all event publicity materials(Newspaper Adverts, Social Media Adverts, Roll Ups and Banner Adverts)
  • Listing of the company as one of the sponsors of the conference on the conference website

Gold

N250,000

  • 1 Exhibition Table in premium location
  • Full page inner product color advert
  • Free conference access tickets to 5 SMEs/Guests
  • 2 roll-up banners at the Conference venue
  • Listing of the company as one of the sponsors of the conference on the conference website

Bronze

N100,000

  • 1 Exhibition Table/space
  • 1 Free conference access ticket to 2 Guests
  • 1 roll-up banners at the Conference venue
  • Half page advert

Exhibition Table

N50,000

  • 1 Exhibition Table
  • 1 Free conference access ticket to 1 Guest